خرید دستگاه آسیاب‌ در جهت بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کودها صورت می‌گیرد. از آنجا که مواد مصرفی در تولید کود ممکن است، مختلف باشند؛ نصب دستگاه‌ آسیاب مناسب، مهم‌ترین مزیت محسوب می‌شود.

انواع دستگاه آسیاب برای تولید کود

دستگاه آسیاب با توجه به دسته بندی این دستگاه‌ها به چهار مدل زیر در بازار صورت می‌گیرد:

  1. دستگاه آسیاب چکشی

آسیاب چکشی (hammermill) وسیله‌ای است که هدف آن تقسیم یا خردایش مواد جامد به قطعات کوچک‌تر است. این فرایند به وسیله ضربه‌های متوالی چکش‌های کوچک، شکل خواهد گرفت.

در این دستگاه هم‌زمان با تغذیه شدن به وسیله یک قیف، روتور هم با سرعت بالا در داخل درام چرخانده می‌شود. مواد توسط میله‌های چکش در معرض ضربه قرار می‌گیرند. در نهایت، خردایش مواد به وسیله صفحه نمایش موجود در درام در اندازه‌های مشخص شده انجام می شود.

  1. دستگاه آسیاب غلتکی فشار بالا

در آسیاب غلتکی فشار بالا، دو غلتک با فاصله قابل تنظیم در کنار هم قرار می‌گیرند. مواد را در فاصله شکاف موجود بین این دو غلتک می‌ریزند. بر اثر حرکت دوار گونه‌ای که غلتک‌ها دارند و طی آن برخلاف هم می‌چرخند؛ مواد به تدریج، وارد فضای خالی‌ می‌شود. سرانجام، مواد کود، توسط نیروی وارده از سوی دو غلتک، خرد می گردند.

  1. دستگاه آسیاب گلوله‌ای

آسیاب گلوله‌ای در شمار آسیاب‌های صنعتی بوده که جهت تولید پودر نرم یا یکنواخت ساختن مخلوط به کار می‌رود. در آسیاب گلوله‌ای، جنس گلوله‌های مصرفی، فولاد یا سرامیک خواهد بود. از نوع آسیاب کود برای خردایش و نرم نمودن مواد غیر فلزی استفاده می‌کنند.

  1. دستگاه آسیاب ریموند

آسياب ريموند که از آن با عنوان سنگ شكن ريموند، نیز یاد می شود. این آسیاب، نوعي سنگ شكن پرمصرف جهت خردايش مواد ضد اشتغال و ضد انفجار است. از عمده این مواد، می‌توان به ‌‌عناصر زیر نیز اشاره داشت:

  • باريت
  • كلسيت
  • دلومیت
  • فلدسپا
  • ميكا، ماربل
  • كائولن
  • و …

دستگاه آسیاب کود و برگ از قابلیت خردایش سنگ نیز برخوردار است. برای خریداری دستگاه آسیاب باید به نوع کود ساخته شده هم توجه زیادی کرد که در ادامه به بررسی انواع کودها می‌پردازیم.

انواع کود

در این قسمت می‌خواهیم دسته بندی انواع کود را برایتان توضیح دهیم. به دلیل اینکه مواد تشکیل دهنده هر کدام از کودها با هم متفاوت است؛ انتخاب دستگاه آسیاب مناسب هر کدام، متمایز از دیگری است.

  • کود شیمیایی: به آن دسته از مواد معدنی گفته می‌ شود که همه یا بخشی از آن در فرایندهای صنعتی شکل میگیرند. این نوع کود به منظور افزایش بازدهی و راندمان محصولات کشاورزی و نیز افزایش حاصلخیزی خاک تولید می شود.

ترکیب بیشتر کودها متشکل از مواد یا عناصر زیر دانست:

  1. فسفر
  2. نیتروژن
  3. پتاسیم

گفتنی است که مواد فوق، هر سه جزء عناصر ضروری و مهم برای رشد گیاه به شمار می‌آیند.

  • کود معدنی: یکی از انواع کود هایی است که بر خلاف کود های شیمیایی و حیوانی در ساخت آن، اصلا از مواد دفعی استفاده نشده است. این کود، چنانکه از نامش نیز پیداست؛ مستقیما از مواد معدنی مانند سنگ‌ها و کانی‌ها به وجود می‌آید.
  • کود حیوانی: کود حیوانی از فضولات حیواناتی چون گاو، گوسفند، مرغ و خوک به‌دست می‌آید. از این نوع کود به‌عنوان یک منبع غنی از عناصر غذایی و مواد آلی برای خاک استفاده می‌شود.
  • کود زیستی: کودهای زیستی )زیست‌کودها( یا کودهای بیولوژیک به مواد حاصل‌خیزکننده‌ای گفته می‌شود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسم‌های سودمند خاک‌زی یا همزیست با ریشه باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *