هزینه راهاندازی خط تولید کود ارگانیک در ایران به عوامل متعددی بستگی دارد و دستگاه و تجهیزات، نقش اصلی در راهاندازی این خطوط ایفا میکنند.
کودهای ارگانیک با هدف بهبود خاک و افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی تولید میشوند و تولید کود یک فرآیند چند مرحلهای است که با استفاده از مواد طبیعی صورت میگیرد.
مزایای خطوط تولید کود ارگانیک
راهاندازی خطوط تولید کود ارگانیک مزیتهای زیادی در حوزه کشاورزی، اقتصادی و زیست محیطی دارد که از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
● حفظ و بهبود سلامت خاک
کودهای ارگانیک سرشار از مواد آلی هستند و از جمله فواید آنها میتوان به بهبود ساختار خاک، افزایش توانایی خاک در نگهداری آب و مواد مغذی، حفظ تعادل بیولوژیکی خاک، بالا بردن فعالیت میکروارگانیسمهای مفید و…. اشاره کرد.
● افزایش حاصلخیزی و عملکرد محصولات
استفاده از کودهای ارگانیک باعث افزایش حاصلخیزی خاک و عملکرد محصولات میشود. زیرا کودها مواد مغذی را به صورت آهسته و پیوسته آزاد میکنند که این عمل برای رشد سالم گیاهان حیاتی است.
● توسعه اقتصادی و اشتغالزایی
هزینه راهاندازی خط تولید کود ارگانیک چندان زیاد نیست و از جمله مزایای راهاندازی این خطوط میتوان به توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق روستایی و کشاورزی، افزایش درآمد کشاورزان، کاهش مهاجرت کشاورزان به شهر اشاره کرد.
● کاهش آلودگیهای محیطی
کودهای ارگانیک به خاطر نداشتن مواد شیمیایی مضر، آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی را کاهش میدهند و همچنین این کودها خطر انباشت مواد شیمیایی در خاک و محصولات را به حداقل میرسانند.
● کاهش وابستگی به مواد شیمیایی
تولید کودهای ارگانیک میزان وابستگی به کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات را کاهش میدهد و این موضوع سبب کاهش هزینههای کشاورزی و بهبود سلامت محصولات و محیط زیست میشود.
● حفظ تنوع زیستی
از جمله مزایای راهانداری کودهای ارگانیک میتوان به حفظ تنوع زیستی در خاک و اکوسیستمهای کشاورزی، افزایش تنوع گونههای میکروبی و موجودات زنده در خاک اشاره کرد.
فهرست دستگاههای خط تولید کود ارگانیک
بخش عمده هزینه راه اندازی خط تولید کود به تامین دستگاه و تجهیزات آن مربوط میشود و شما برای راهاندازی آن به تعدادی دستگاه نیاز دارید که هر کدام نقش مهمی در فرآیند تولید ایفا میکنند.
برخی از دستگاههای اصلی خط تولید کود ارگانیک به شرح زیر هستند:
✔ دستگاههای خردکن (Shredders or Grinders)
این دستگاه برای خرد کردن مواد اولیه مانند پسماندهای گیاهی و ضایعات کشاورزی به قطعات کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرد و در سه نوع چکشی، تیغهای و آسیابهای چکشی در بازار عرضه میشود.
✔ میکسرها (Mixers)
در تولید کودهای ارگانیک برای مخلوط کردن مواد کربنی (قهوهای) و نیتروژنی (سبز) به نسبتهای مناسب از میکسرها کمک میگیرند و این دستگاه در انواع افقی و عمودی موجود است.
✔ کمپوسترها (Composting Units)
کمپوسترها شرایط را برای تجزیه مواد و تبدیل آنها به کمپوست فراهم میکنند و شما میتوانید با توجه به نیاز خود این دستگاه را در انواع مختلفی مانند واحدهای کمپوستینگ ایستا یا چرخشی، ظروف کمپوست، کمپوسترهای تونلی خریداری کنید.
✔ دستگاههای تهویه (Aerators)
این دستگاه برای سرعت بخشیدن به فرآیند تجزیه توده کمپوست، هوادهی مناسب را فراهم میکند و بهصورت سیستمهای هوادهی مکانیکی یا فنهای تهویه در بازار عرضه میشوند.
✔دماسنجها و رطوبتسنجها (Thermometers and Moisture Meters)
این تجهیزات به منظور حفظ شرایط بهینه بر دما و رطوبت توده کمپوست نظارت دارند و شما میتوانید دماسنجها را به صورت دیجیتال یا آنالوگ خریداری کنید و رطوبتسنجها نیز بهصورت الکترونیکی در بازار عرضه میشوند.
✔ غربالها (Screeners)
در تولید کودهای ارگانیک شما برای جدا کردن ذرات بزرگتر و ناخالصیها از کمپوست آماده به غربالها نیاز دارید و این دستگاهها در انواع ویبرهای و درام تولید میشوند.
✔سیستمهای مدیریت زباله (Waste Management Systems)
دستگاههای مدیریت زباله بهمنظور مدیریت پسماندهای تولید شده در طول فرآیند تولید مورد استفاده قرار میگیرند و بهصورت واحدهای بازیافت و سیستمهای مدیریت زباله کاربرد دارند.
بدون دیدگاه